Frederik Croene & Timo van Luijk

Klassiek pianist Frederik Croene en autodidact Timo Van Luijk lijken op het eerste zicht elkaars tegenpolen: Croene kreeg een academische opleiding en voert naast het hedendaagse repertoire ook werk uit van Mozart, Beethoven en Schumann. Timo Van Luijk maakt onder de naam Af Ursin en als lid van het collectief Onde organische, intuïtieve muziek met gevonden objecten en afgedankte muziekinstrumenten. Samen bouwen ze een installatie van kapotte piano’s, die ze als één groot instrument zullen verkennen en bespelen. Deze “metapiano” is het instrument waarin beide muzikanten zullen bewegen, omgeven door de geur van vervallen tradities gaan ze op zoek naar een spontane benadering van het klankgegeven.

Première at Happy new Ears Festival, Kortrijk 2008
Augustijnenklooster, Gentjazz Festival, Gent 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *